четвъртък, 21 август 2008 г.

"The Dark Knight" Returns!...

Не, не сте пропуснали, че ще има нов Батман. Поне за момента все още не е обявено официално нищо.

Имайки предвид обаче страховитите приходи и рекордите, които постави "The Dark Knight" някъде 95-96% е сигурно, че ще направят поне още един филм. Или.. поне студиото със сигурност ще поиска още. Видят ли кокал, който им носи приходи няма пускане - изцежда се докрай.
Все пак обаче всичко зависи от Нолан. Защо ли? Ами човека определено има оригинален стил, който се харесва и продава. Ако той благоволи да се заеме с още поне един филм - супер!... но ако откаже, според мен Уорнър Брос, каквито са лакоми със сигурност ще направят продължение и без него, което ще бъде различно и със сигурност далеч от нивото на последните два филма за Батман. Или казано по-така - ще направят грешка!
Всичко това са спекулации, разбира се. Лошото е, че до сега за подобно нещо не съм сргешил...

Да се върнем на темата. "Тhe Dark Knight Returns". Това име някак се появи сред феновете напоследък и макар да не е официално обявено от никой, събуди въображението на по-артистичните и нетърпеливите. Съвсем номално е, че се появиха няколко фен-арт постера на евентуално бъдещо продължение. Те идват от сайт-а www.slashfilm.com и са базирани в/у слуховете, че в евентуалната трета част ще видим не кой да е а The Riddler. Всъщност не са само слухове. В "The Gotham Times" един от сайтовете, които служеха за рекламна кампания на "The Dark Knight", името Edward Nashton е използвано за подпис на писмо до редактора озаглавено "На Дент не може да се вярва". Въпросното име е един от псевдонимите именно на the Riddler - Edward Nigma.

Да се върнем на фен-арта. Първият постер е дело на "Max B" и "David B" и ако питате мен изглежда невероятно достоверен. Аз самият в началото го взех за истински. Евалата на създателите...




_________________________________________________________________________

Следващата фен-творба също е доста добра. Дело е на автралийския художник Josh McMahon. Постерите му представят, как би изглеждала Кристин Бел (Veronica Mars, Heroes), в ролята на Харли Куийн (Harley Quinn). Изглежда Бел е била фаворитката на феновете за ролята на Харли Куийн и за това художника е избрал да изобрази именно нея, като протежето на Жокера.
Цялата творба е трябвало да бъде първоаприлска шега, твърдейки че Кристин Бел е заснела една сцена за края на "The Dark Knight", която е била отрязана в последствие. За жалост обаче автора се е отказал в последния момент и за това пуска творбата едва след премиерата на филма...


Няма коментари: