понеделник, 29 декември 2008 г.

"Avatar: The Last Airbender" ! Главните пероснажи - кастнати.


Една новина, която излезе около началото на Декември (2008) - вече са избрани актьорите за четири от главните роли в игралната екранизация на една от любимите ми (а и не само на мен) анимации, "Avatar: The Last Airbender". Филмът, който се очаква на 2 Юли 2010 г. ще бъде режисиран от M. Night Shyamalan и ще разказва историята от анимационните серии.
За тези от вас, които не са имали удоволствието да гледат "Avatar" ето и сюжета накратко: някога, много отдавна, Огнената нация обявява война на останалите три нации. Една от тях (Въздушните Номади) бива унищожена напълно. Единственият който може да спре настъпването на огъня е Аватар - повелител на всичките четири стихии ипазител на мира. Неговото име е Аанг. Още дете обаче той бива замръзен по случайност и заспива дълъг сън. Изминават сто години от тогава, когато брат и сестра откриват по случайност замръзналият Аватар. Попаднал в свят, където всичките му близки и приятели отдавна са изчезнали, свят обгърнат от огън и робство, в които всички са изгубили надеждата и воля за борба, пред Аанг стои непосилна задача - заедно със свойте нови приятели той трябва да спре настъпването на Огнената нация и да възстанови мирът. Преди това обаче му се налага първо да усвои другите три елемента (огън, земя и вода) и най-вече ... да порастне.

След проведеният кастинг за ролята на Аанг е била избрана млада карате звезда на име Noah Ringer. До момента той няма филмови участия и за това снимка налична не се намира, но щом веднъж започнат снимките тази грешка ще бъде коригирана. Както разбрахте вече Аанг е млад Аватар, който е и последният оцелял въздушен повелител и монах от Въздушните номади. неговата мисия е да въдвори мир след близо сто годишната инвазия на Огнената нация.

Следващият персонаж носи името Сока и е млад войн от Южното Водно Племе и добър приятел на Аанг. Неговата роля ще се изиграе от Jackson Rathbone (Twilight's Jasper Hale).


Следва Nicola Peltz (позната от Deck the Halls), която ще се превъплати в ролята на Катара - четиринайсет годишната сестра на Сока и последният воден повелител от тяхното племе.



Последната роля е дадена на не кой да е, а Pop/R&B изпълнителят Jesse McCartney, който ще ограе 'злият' принц на Огнената нация, Зуко, който е изпратен в изгнание от баща си - Огненият Господар. Единственият начин да си върне честта и правото над трона е да залови Аватар.



Честно казано из чуждите форуми настана доста голяма суматоха около избора на M. Night Shyamalan за актьорският състав, тъй като доста хора явно смятат, че някой от главните персонажи трябвало да са от азиатски произход. Лично за мен Avatar е чисто американска продукция и макар сценаристите да са взаймствали някой неща от различни култури в Азия, нито един от персонажите не е изрисуван със специфични азиатски черти. Освен това не мисля, че това е до толкова важно стига актьорите да представят ролите си подобаващо. Ако успеят в това начинание едва ли ще се подхване отново тази тема...

Освен кастнатите по-горе имена, също вече е избран и човека, които ще се погрижи за саундтрака на филма, ще бъде не друг а именно носителят на седем номинации за Оскар - композиторът James Newton Howard! Последният му проет е не друг, а саундрака на "The Dark Knight", където си партнира заедно с Hans Zimmer.
Музикалното оформление на всеки филм играе огромно значение за крайната оценка на зрителя. Ето защо мога спокойно да кажа, че името на James Newton Howard вдига драстично шанса, този филм да се превърне в един от хитовете на 2010-та г.

Няма коментари: